Ontdek de wereld van Bosch met de Bosch Experience-app!

Bosch Experience

Treed in de voetsporen van Jheronimus Bosch met de Bosch Experience: een ontdekkingsroute door de stad en regio van Bosch. Van een wonderlijke klim naar het dak van de Sint-Janskathedraal tot een spannende rondvaart onder de huizen van het middeleeuwse centrum en een spectaculaire lichtshow op de Markt.

ROUTE
De interactieve kaart in de app lijdt bezoekers langs alle locaties en geeft verdiepingsinformatie bij elke locatie doormiddel van tekst, video, foto's en augumented reality beelden.

AUGUMENTED REALITY
Uniek in de app is de augumented reality weergave van 's-Hertogenbosch 500 jaar geleden. De door de Bouwhistorie Archeologie Monumenten ontwikkelde 3D-beelden, zijn in de app via augumented reality te bekijken. Je smartphonescherm dient als tijdreisbril waardoor je letterlijk rond kunt kijken in de stad ten tijde van Bosch.

TUIN DER LUSTEN-SPEL
In de binnenstad van 's-Hertogenbosch staan een aantal levensgrote figuren uit het schilderij Tuin der Lusten verspreid. In het Tuin der Lusten-spel zijn de figuren 'ontsnapt' uit het schilderij. Door dichtgenoeg bij het beeld in de buurt te komen, verschijnt het weer in de tuin. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van bluetooth-technologie. Elk figuur bevat een bluetooth beacon dat een signaal uitzend dat de app kan ontvangen. Door het spel wordt de Bosch Expierience een route die leuk is voor het hele gezin!

INFORMATIEVE PAGINA'S
De app bevat een aantal informatieve pagina's, zoals een agenda, en ondernemersspecials. De informatie van de agenda wordt via een koppeling uitgelezen van de website van Bosch 500.
1/4

Ontwerp

Ons ontwerpteam heeft de app geheel in stijl van de website van Bosch 500 ontworpen, zodat alle online communicatie perfect op elkaar aansluit.

GEBRUIKERSGEMAK
Ondanks dat de app veel verschillende pagina's en functionaliteiten bevat, is het voor de gebruiker altijd inzichtelijk waar hij of zij zich bevindt in de app. Dit bereiken we door vanaf het begin te werken met korte en heldere stappen in de structuur van de app.
Splashscreen Bosch ExperienceRoutekaart binnenstadLijstweergave locatiesDetailpaginaInteractieve 360 graden viewTuin der Lusten-spel level 1 en level 2MenuInformatieve pagina's
1/4

Ontwikkeling

De app is ontwikkeld voor iPhone en Android. Voor het ontwikkelen van de app is gebruikgemaakt van diverse technieken zoals bluetooth voor het spel, gps voor locatiebepaling en kompas en accellerometer voor de augumented reality-beelden.

CMS
Via het contentbeheersysteem van de app is alle informatie direct aan te passen zonder update van de app. De locaties van de route zijn eenvoudig te beheren via een kaartmodule. Uniek is dat alle pagina's in de app vrij in te delen zijn via een widgetsysteem. In een handomdraai is een unieke pagina gemaakt met foto-, video- en diverse andere widgets. 

Download de app

Download nu in de Google Play store!Download nu in de Google Play store!
Terug naar top