Geïnte­greerde apps 

Afdeling apps ontwikkelt intuïtieve software die naadloos aansluit op jouw merk en de werking van jouw smart tv, point-of-sale, domotica of mp3-speler.

A good device is a clever device

Een apparaat kan nog zo perfect ontworpen zijn - de gebruikerservaring valt of staat met de gebruiksvriendelijkheid. Alles moet kloppen, moet logisch voelen; van de indeling van de menu's tot de iconen en gebruikte lettertypes. Daarnaast moeten hardware en software als één voelen. Pas dan heeft het device de potentie om onmisbaar te worden in het leven van zijn gebruiker.

Hoe doen we dat? 

Over de functies van jouw device heb je al nagedacht. Het concept staat dus al; wij helpen je graag met de praktische uitwerking ervan. Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van het device? Hoe navigeert de gebruiker door het device heen? Moet er verbinding kunnen worden gemaakt met WiFi? Bij dit proces betrekken we jou, als opdrachtgever, sterk. Jij weet immers het beste wie je klanten zijn, hoe we hen kunnen bedienen en hoe je product moet gaan werken.

Narrowcasting

Een techniek die goed ingezet kan worden als software op een device, is narrowcasting. Narrowcasting is een techniek waarbij de content gericht wordt verspreid, bijvoorbeeld op een beeldscherm in een horecagelegenheid of winkel. Denk aan de actuele tijden van voorstellingen in een theater, informatieschermen voor medewerkers of statusschermen in een callcenter of fabriekshal met machines.

Eenzijdig of interactief?

Narrowcasting wordt niet alleen eenzijdig gebruikt, maar kan ook interactief worden ingezet met behulp van touchscreens. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een wijn-selector waarbij je aangeeft wat je gaat eten en daar een wijnadvies voor wilt ontvangen. 

Slimme devices

In het dagelijks leven kunnen we niet meer om connected devices heen. Bewust of onbewust komen we steeds vaker met het internet of things in aanraking. Met een app je thermostaat alvast hoger zetten voordat je thuiskomt, of met je smart watch een betaling doen is aan de orde van de dag. Wij ontwikkelen software voor slimme devices van wearable tot smart-tv, muziekspeler of slimme koelkast.

Aansluitend bij jouw merknaam 

Het is bij geïntegreerde apps belangrijk dat de gebruikerservaring en look and feel volledig aansluiten bij het device en de merkbeleving van het product. Heb je zelf geen grafisch ontwerper in huis? Dan denken wij graag met je mee over het ontwerp, de usability en het gebruik van kleuren en pictogrammen. 

Hieronder een greep uit de devices waarvoor Afdeling apps de software ontwikkelde:

Op zoek naar een software­ontwikkelaar voor jouw product? 

Wij denken graag met je mee over de software voor jouw device. Neem je snel contact met ons op?