This is how we do it 

Wat voor applicatie of website wil jij maken? Heb je al een goed doordacht concept, of nog slechts een vaag idee?  

Meesters in design 

Naast het ontwikkelen van apps en websites, helpen we je ook graag met het uitwerken van je idee. We denken mee over functionaliteit, techniek, benodigde middelen en de haalbaarheid van het plan. Onze designers zorgen voor de juiste look and feel en we zorgen ervoor dat het ontwerp op alle fronten goed aansluit bij je doelgroep. Met het functionele ontwerp gaan onze ontwikkelaars aan de slag om er een goedwerkende app of website van te maken. 

 

Heb je al een functioneel ontwerp?

Ook voor enkel de technische realisatie kun je ons inschakelen. Wij werken vaak als development partner samen met andere ontwikkelaars en reclame- en ontwerpbureaus. Zij zorgen dan voor de strategie, concept, design en een functioneel ontwerp en onze developers zetten dit vervolgens om in een soepel werkende app of website, desgewenst white label.  

We werken graag agile 

Agile is een gedachtegoed dat vaak wordt gehanteerd bij de ontwikkeling van apps en websites. De kern van agile werken is dat je telkens in korte periodes, iteraties genoemd, aan een deel van de software werkt. Je levert aan het einde van elke iteratie een werkend stukje software op, waardoor je al snel een heel goed beeld krijgt van de werking van je app of website. Na elke iteratie vindt er ook een evaluatiemoment plaats, waarin de prioriteiten voor de volgende iteratie worden bepaald. Zo houd je grip op het proces en kun je makkelijker bijsturen indien het plan tussentijds wijzigt. 

Een andere kernpunt van agile is nauwe samenwerking. Wij vinden het belangrijk dat jij als klant deel uitmaakt van ons team. Daarom plannen we regelmatig overlegmomenten in en houden we de communicatielijnen graag zo kort mogelijk. Er staat bij ons ook altijd een werkplek voor je klaar, zodat je op belangrijke momenten dicht bij het projectteam kunt zijn. Want het meest effectieve overleg is face-to-face overleg, toch? 

Volgens de laatste technieken 

Afdeling apps heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van native web en mobile apps. Native apps zijn apps die ontwikkeld zijn in de systeemeigen taal van het apparaat waarop de app werkt. Een app voor iOS draait dus alleen op een iPhone en een Android app kun je juist weer niet op een iPhone gebruiken. 

Native cross platform apps 

Software die voor meerdere besturingssystemen moet worden gemaakt, ontwikkelen we met React (web) en React Native (mobile); een raamwerk voor het ontwikkelen van cross platform apps in Javascript. Het voordeel van ontwikkelen met React is dat met één set broncode gelijktijdig apps voor verschillende platforms ontwikkeld kunnen worden. Vaak is tot 70% van de code te hergebruiken. Dit zorgt ervoor dat wij ons kunnen richten op wat écht belangrijk is: een geweldige gebruikerservaring! 

Doordat code wordt gedeeld tussen platforms, zijn React-apps doorgaans consistenter en eenvoudiger te testen. De platformspecifieke elementen worden native ontwikkeld waardoor de gebruikerservaring gelijk is aan een volledig native app. Best of both worlds, dus! 

In goed gezelschap 

Grote (web)apps zoals Netflix, Dropbox, Facebook en Instagram zijn ontwikkeld met behulp van React. Ook Microsoft heeft React omarmd en ontwikkelt alle Office 365 applicaties in React en React Native. Het feit dat grote fortune 500 bedrijven deze techniek omarmen, is één van de redenen waarom wij daar graag in meegaan. 

Let's combine our magic.

Meer informatie over wat we voor jou kunnen betekenen?

info@afdelingapps.nl of bel 073 – 760 10 00
We bellen je natuurlijk ook graag even terug. Vul onderstaand formulier in: