Werkwijze

Wij ontwikkelen apps, maar helpen je ook graag met de uitwerking van je idee. We werken graag samen. Delen gedachten en ideeën. Het liefst dwaze; daaruit ontstaan vaak de mooiste concepten. Want wij zijn gek op vernieuwing. Dat geeft ons energie, waarmee we weer volle bak aan de slag kunnen gaan.
 
Wat voor app wil jij maken? Heb je al een goed doordacht concept of slechts een vaag idee? Bij ons kun je op drie verschillende momenten instappen in het ontwikkeltraject.
 illustratie

Je hebt een idee

 illustratie
Maar hoe vorm je dat idee om tot een app met meerwaarde? Dat bedenken we samen tijdens brainstormsessies. Onze ontwerpers en ontwikkelaars denken met je mee over functionaliteit, techniek, benodigde middelen en haalbaarheid van het idee. Na deze sessies heb jij een realiseerbaar concept, dat wij graag voor je uitwerken.
 illustratie

Je hebt een concept

En dat concept moet uitgewerkt worden tot een functioneel ontwerp. Hiermee maken we het concept concreet. Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:

 illustratie
A: Analyse
We doen een concurrentie-onderzoek en zoeken naar passende technieken en mogelijkheden.

B: Stroomschema
Dit is een overzichtelijk box-and-arrow schema van alle schermen van de app. Het laat zien hoe de gebruiker van scherm naar scherm kan navigeren. We maken hiermee inzichtelijk hoe de verschillende functionaliteiten zich tot elkaar verhouden.

C: Use-cases
In use cases beschrijven we alle schermen uit het stroomschema stap voor stap. Voor elk scherm maken we een gedetailleerde omschrijving van de functionaliteiten. We zoomen hierbij in op alle actie- en conversiepunten, zoals menu’s, buttons en invulvelden.

D: Wireframes
Wireframes zijn grove schetsen van de indeling per scherm. Dit hoeft nog niet de definitieve indeling te zijn, maar het geeft je een heel duidelijk beeld van hoe de app gaat werken. Daarnaast zijn wireframes een houvast voor onze ontwerpers en developers.
 illustratie

Je hebt een functioneel ontwerp

Aan de hand van je plan maken we de keuze voor een ontwikkelmethodiek.

 illustratie
Wij werken graag met Agile ontwikkelmethodes zoals Scrum. We werken dan in korte sprints, wat al snel werkende software oplevert. Daardoor ben jij nauw betrokken bij het ontwikkelproces.

Nu kunnen we aan de slag met de ontwikkeling van de app:

A: Ontwerp
Naast een goede functionaliteit zijn vormgeving en identiteit enorm belangrijk. Onze vormgevers zijn expert in het maken van de vertaalslag van concept naar beeld. Daarbij spreken we de juiste doelgroep aan en zorgen we dat stijl en functie elkaar versterken. Is er al een bestaande huisstijl? Natuurlijk kunnen we de app hier naadloos op laten aansluiten.

B: Content
Het maken van teksten en beeldmateriaal wordt vaak onderschat. We denken dan ook al vroeg tijdens de ontwikkeling na over de content. Over wat voor typen content we willen gebruiken, waar we de content plaatsen en hoe we alles mooi op elkaar aan laten sluiten. Samen maken we hier een concreet overzicht van. Heb je zelf geen schrijver of fotograaf in huis? Dan verzorgen wij de content graag voor je.

C: Realisatie
Een prettige gebruikerservaring staat bij ons voorop, dus ontwikkelen we native apps. Dat wil zeggen dat de apps voor een specifiek besturingssysteem, bijvoorbeeld iOS of Android, zijn ontwikkeld. Native apps werken daardoor sneller en beter. Natuurlijk kunnen we je app voor meerdere systemen maken. Alle verschillende apps krijgen dan dezelfde look and feel, maar zijn geoptimaliseerd voor het eigen besturingssysteem.

D: Lancering
Zodra de app echt helemaal af is, wordt hij gelanceerd. Een publieke app bieden we aan bij de appstores van Apple, Microsoft en/of Google. Na goedkeuring van de appstore wordt hij gepubliceerd. Graag genieten we even van dit belangrijke moment. En proosten we met jou op een succesvolle lancering!

E: Updates
Na het lanceren van de app blijven we niet stilzitten. Want na verloop van tijd zijn er vaak updates nodig. Bijvoorbeeld vanwege technologische ontwikkelingen. Of omdat er aanvullende functionaliteiten gewenst zijn. Samen bespreken we eventuele vervolgstappen.
Workshop illustratie

Je hebt nog geen idee

Workshop

Workshop illustratie
Workshop
Je bent communicatiespecialist, marketingmanager of gewoon enthousiast over apps, maar hebt geen idee waar je wilt beginnen.
 
In een basisworkshop vertellen we je graag meer over apps. Over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van apps. Over de verschillen tussen apps en mobiele websites. En over verschillende typen apps.
 
Ook gaan we echt aan de slag. Samen werken we een idee uit dat echt toegevoegde waarde kan hebben voor jouw onderneming of organisatie.
 
Interesse? Deze workshop kunnen we bij jou op locatie verzorgen, of tot acht personen in onze presentatieruimte in Den Bosch. Deelname à €80,- per persoon (excl. BTW), met minimaal vier deelnemers.
 
Terug naar top