Wat kost een app?

De kosten van een app zijn nogal afhankelijk van wat je wilt. Hoeft je app alleen te werken op iPhones, of wil je dat deze ook op Android en/of Windows telefoons werken? Wil je gebruikersprofielen, koppelingen met andere systemen, beacontechnologie of 3D-weergaves? Al deze keuzes kunnen nogal van invloed zijn op de kosten van je app.

Bij Afdeling apps maken we alleen native apps. Hybride apps zijn vaak wat goedkoper, maar ook trager, minder flexibel en te beperkt. Er zijn veel functionaliteiten die niet mogelijk zijn om in deze apps te bouwen. Wij houden de ontwikkelingen rondom hybride apps nauw in de gaten, zodat wanneer deze volwassen genoeg zijn om een aantrekkelijk alternatief te zijn t.o.v. native apps, wij ook deze aan zullen bieden. Wij kiezen voor kwaliteit; voor mooie, flexibele, bruikbare apps die lang mee kunnen.

Pas wanneer het duidelijk is hoe je app er precies uit moet komen te zien, kunnen we een precieze prijsopgaaf maken. Hieronder vind je wel een kleine prijsindicatie zodat je weet waar je aan moet denken bij de kosten van een app:

1

Een smartphone-app met eenvoudige interface. De app bevat basisfunctonaliteit en veelal vaste content. Er wordt geen gebruik gemaakt van functionaliteiten als locatievoorziening, bluetooth, camera, in-app betalingen of login-functionaliteit.

€ 5.000 – € 10.000 per platform
(Android, iOS of Windows)

2

Een smartphone-app met op maat gemaakte interface, contentbeheersysteem zodat je zelf inhoud kunt wijzigen en koppelingen met externe systemen; bijvoorbeeld een productdatabase of agenda. De app maakt gebruik van functies zoals locatievoorziening, camera of push-notificaties. De app wordt in de App store geplaatst, of dient als interne bedrijfsapp.

€ 10.000 – € 25.000 per platform (Android, iOS of Windows)

3

Een dynamische app die zowel op smartphones werkt en ook op een tablet gebruikt kan worden. De app maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals bluetooth beacons of NFC. Gebruikers kunnen profielen aanmaken en inloggen, kunnen content plaatsen en push-notificaties ontvangen of in-app betalingen doen. Een unieke app die speciaal ontwikkeld wordt naar jouw idee!

€ 25.000 – € 50.000 per platform (Android, iOS of Windows)

Oplevering

De vakidoten van Afdeling apps werken graag in korte iteraties, omdat dit al snel werkende software oplevert. Bij ons kun je dan ook iteraties met deelopleveringen afnemen. Op die manier weet je waar je aan toe bent en krijg je in deelopleveringen steeds een stukje werkende functionaliteit erbij. Je kunt constant bijsturen en de specificaties van je app mogen tijdens het proces zelfs nog enigszins wijzigen.

Wij van Afdeling apps houden van flexibiliteit. Wij willen graag zo flexibel mogelijk op je wensen kunnen inspelen en geven je graag zoveel mogelijk flexibiliteit in het ontwerp en ontwikkelproces. 
Terug naar top