Wiggle app

Wat ga jij vanavond doen? Of aankomend weekend? Hoe kom je erachter waar de leukste evenementen en vetste feestjes zijn? Je kunt op Facebook rondsnuffelen, in UIT-magazine kijken of de agenda van je favoriete locatie opzoeken. Maar een totaaloverzicht van wat er te doen is, is er niet. Hoe vind je in die immense wirwar van informatie nu het uitje dat precies bij jou past?

Vrijetijdsapp Wiggle leert jou en je persoonlijke smaak kennen. Op basis van jouw profiel, je vrienden en de evenementen die je bezoekt geeft Wiggle alle activiteiten in de stad een score. Is de score hoog genoeg? Dan geeft de app je een suggestie voor die activiteit. Zo mis je nooit meer een mooi evenement!

Ontwerp

Al bij het openen van jouw persoonlijke uitgaansagenda krijg je zin om erop uit te gaan. Wiggle is persoonlijk en enthousiast.

ONTWERPCONCEPT
De app enthousiasmeert om samen met vrienden op pad te gaan. Naar de film, een festival, sportevenement of een lokale markt. Wiggle is persoonlijk, Wiggle is je maatje:

"Door mij kun je op de hoogte blijven van al wat er gebeurt. Het voelt vertrouwd om samen op avontuur te gaan. Ik weet wat je zoekt, ik weet wat je wilt. Ik leer van je en ik geef je hiervoor een persoonlijk advies terug. Ik kan afspraken met je vrienden voor je regelen. Binnen een aantal duimbewegingen kun je vandaag, morgen of volgende week vinden wat je kunt gaan ontdekken. Ik zorg ervoor dat je de dag in kunt vullen met plezier en vermaak. Voordat je jezelf de vraag stelt, heb ik het antwoord al voor je klaar liggen."

LOGO
Persoonlijk, vriendelijk en natuurlijk. Omdat Wiggle jouw persoonlijke uitgaansagenda is, bestaat het logo uit handgeschreven typografie, als de handtekening van jouw persoonlijke uitgaansassistent. De ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling.

STIJLELEMENTEN
De scheurrandjes zijn een grafische vertaling van de ouderwetse tickets waar een deel vanaf gescheurd wordt bij aanvang. Deze scheurrandjes komen in de gehele app terug.

ICONEN MENU
De iconen in het menu zijn vrij gedetailleerd, doch eenvoudig. De app bevat veel menu-items; de iconen bieden de gebruiker ondersteuning bij het snel vinden van het menu-item waar hij/zij naar op zoek is.

ICONEN CATEGORIEËN
Ieder evenement valt onder een categorie, dat kan zijn: muziek, muziektheater, kunst, film, festival, beurs of woord. Voor iedere categorie is een icoon ontworpen, zodat in de lijst met de agenda van komende week snel duidelijk wordt wat voor soort evenementen er georganiseerd worden. De iconen hebben daarom vooral een navigerende en selecterende functie voor de gebruiker.
Splashscreen Wiggle appEvenementenoverzicht, gesorteerd op scoreEvenement detailpaginaMenu"Wiggles" - Aanbevelingen van evenementen die je niet wil missenSchermweergaven Wiggle app
1/4

Ontwikkeling

Wiggle bestaat uit veel losse onderdelen die uiteindelijk allemaal bij elkaar moeten komen. Centraal staat een database met evenementen. Omdat Wiggle moet kunnen bepalen wat gebruikers leuk vinden, moet daar veel informatie van evementen in staan. Denk hierbij aan genres, tags, artiesten, locaties etc.

Het vullen van de database gaat via twee verschillende systemen:

PUBLISHER
Dit is een online applicatie die door kleine aanbieders gebruikt kan worden om zelf, handmatig evenementen in Wiggle te zetten.

AGGREGATOR
Dit is een tool die automatisch evenementen binnenhaalt van grotere aanbieders, die deze evenementen via een feed beschikbaar kunnen maken. Ook is het mogelijk om vanuit de Publisher evenementen aan te passen die door de aggregator zijn opgehaald, zonder dat de aggregator die wijzigingen dan gaat overschrijven.

ANALYSESYSTEEM
Omdat niet alle evenementaanbieders voldoende informatie los meegeven, is er een analysesysteem dat probeert om deze informatie uit de titels en omschrijvingen van evenementen te halen. Ook probeert dat systeem ervoor te zorgen dat evenementen niet dubbel in de database komen te staan, wanneer ze uit twee bronnen worden opgegeven. 

APPS
Ten slotte zijn er apps voor iPhone, Android en Windows Phone die van al deze gegevens gebruik maken. De data voor de apps worden verzorgd door een API. Hierin zit ook de scoreberekening die ervoor zorgt dat iedere gebruiker de lijst te zien krijgt met zíjn scores.

Download de app

Download nu in de Google Play store!Download nu in de Google Play store!Download nu in de Google Play store!
Terug naar top