VMT

Verschoor Metaal Techniek is een vooruitstrevend hightech metaalbewerkingsbedrijf met een grote diversiteit aan klanten en producten. Voor VMT hebben we diverse interne processen geautomatiseerd met een app. VMT heeft nu geen papieren urenlijsten, order- en werkbonnen meer nodig op de werkvloer. Een grote efficiëntieslag waardoor de app zichzelf al snel terug verdient!

Door middel van een app op een persoonlijke tablet voor elke medewerker, is de papieren administratie geheel verleden tijd. Door gebruik van QR-codes op alle onderdelen, locaties en machines worden alle acties binnen het bedrijf geregistreerd en hebben medewerkers altijd up-to-date inzicht in hun werkzaamheden.

De gehele productie, van planning tot transport, verloopt snel, nauwkeurig en efficiënt via deze maatwerk app

Ontwerp

VMT had reeds een logo en huisstijllettertype. Dit logo is als leidraad gebruikt bij het ontwikkelen van een visuele identiteit voor de bedrijfsapp. Om zo precisie en professionaliteit uit te stralen op de werkvloer, en daarmee het interne gevoel te versterken.

Omdat VMT metaal verwerkt tot voornamelijk 3D-producten, heeft de app net zoals het logo een 3D uitstraling gekregen. De app is uitgevoerd met heldere, grote knoppen, die tijdens het werken eenvoudig te vinden en te bedienen zijn. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van visuele aspecten, zoals iconen en illustraties, voor optimaal gebruiksgemak.
VMT-appVisuele weergave voor selecteren van opslag- en verpakkingsmateriaal
1/4

Ontwikkeling

De exacte functionaliteiten van de app lagen nog niet direct vast vanaf het begin. En omdat er binnen VMT zelf ook continu ontwikkelingen plaatsvinden, doen we dat met de app ook. We hebben er daarom voor gekozen om de app via de lean methode te ontwikkelen. Dat houdt in dat wij via een herhalende cyclus bouwen, meten en leren. Een constante verbetering dus! 

Na elke aanpassing laten we een select groepje medewerkers de nieuwe versie testen. Hun ervaringen gebruiken we weer om verder te ontwikkelen, waardoor nieuwe ideeën steeds snel kunnen worden geïmplementeerd. Het resultaat: een efficiënte en doeltreffende app.
Terug naar top