D&D Brandwerende applicaties

D&D Brandwerende Applicaties is gespecialiseerd in bouwkundige brandpreventie. Op doorvoeringen in panden worden brandwerende applicaties aangebracht om brandverspreiding tegen te gaan. Via de app kunnen de monteurs deze applicaties direct na plaatsing in de database opnemen. De papieren administratie is hiermee verleden tijd. Een enorme besparing van tijd en geld!

Een verandering in de situatie, bijvoorbeeld een doorbroken applicatie, kan via een mobiele site worden gemeld. Daar krijgt de monteur direct een melding van, zodat er actie kan worden ondernomen.

Omdat monteurs regelmatig op plaatsen werken waar geen mobiel bereik is, heeft de app een interne database. Die database kan gesynchroniseerd worden met de server zodra het toestel weer internetverbinding kan maken.

De app geeft zowel D&D als hun klant inzicht in de actuele situatie van de brandveiligheid

Ontwerp

Voor het ontwerp van de interne app en webportal van D&D is ons ontwerpteam gestart vanuit het bestaande D&D logo. Op basis hiervan zijn bijpassende User Interface elementen ontworpen, waarmee de platforms zijn opgebouwd. De app past zo geheel binnen de huisstijl, wat een professionele uitstraling oplevert. Zowel voor de medewerkers van D&D, als voor de klant die de webportal bekijkt.
Splashscreen D&D-appSchermweergaven D&D-app
1/4

Ontwikkeling

De 'motor' achter de applicatie is het contentmanagementsysteem. De applicatie kan hierin worden beheerd en alle data zijn daarin inzichtelijk. Zo kunnen klanten, medewerkers en projecten aangemaakt worden en kunnen projecten worden toegewezen aan specifieke medewerkers.

Naast de app en het contentmanagementsysteem is er een portaal voor klanten, waarin zij direct inzicht hebben in de brandveiligheid van hun pand. Met up-to-date informatie waarvan direct een veiligheidsrapport gemaakt kan worden, als bewerkbaar Excel-bestand of een officieel PDF-rapport.

Mocht een brandwerende doorvoering ooit aangepast moeten worden door een derde partij, dan kan dat heel eenvoudig door de QR-code van de betreffende doorvoering te scannen. De aanpassing wordt dan gedaan op een website en wordt vervolgens weer doorgestuurd naar de database. De monteur van D&D en de klant zien dit in de app en zo kan er actie op worden ondernomen.
Terug naar top