Bosch Parade

Sinds 2010 worden de Bossche wateren in juni bevaren door Bosch
Parade. Een wonderlijke armada van vaartuigen en objecten die geïnspireerd zijn op het werk en gedachtegoed van de middeleeuwse Jheronimus Bosch.

Afdeling apps ontwikkelt sinds 2013 de app voor de Bosch Parade, die naast de informatie uit het programmaboekje ook extra verdieping geeft bij de projecten.

ontwerp

Voor de Bosch Parade app is ons ontwerpteam aan de slag gegaan met artwork dat reeds gecreëerd was.
Alle communicatie-uitingen rondom Bosch Parade, zoals flyers, affiches, programmaboekje en online berichten, sluiten op elkaar aan wat betreft vormgeving. Ook de app is in dezelfde stijl ontwikkeld. Zo creëren we een optimale herkenbaarheid.

GEBRUIKERSGEMAK
Een van de krachten van Bosch Parade is dat het een zeer brede doelgroep van mensen trekt die komen genieten van de drijvende kunstwerken. Om de app dus voor zowel jongeren als ouderen te optimaliseren, hebben we het ontwerp basic en helder gelaten. Het menu is zeer overzichtelijk en krachtig in zijn eenvoud.

Bosch Parade is sinds 2013 voorzien van een app die ieder jaar
ge-update wordt met het nieuwe campagnebeeld en programma.

Splashscreen Bosch Parade 2015Menu en kaartweergaveSchermweergaven Bosch Parade 2015
1/4

Ontwikkeling

De Bosch Parade-app maakt gebruik van een contentmanagementsysteem voor de gegevens van de projecten. De medewerkers van Bosch Parade kunnen zelf, tot op het laatste moment, de inhoud van de app aanpassen. In 2014 is hier bijvoorbeeld handig gebruik van gemaakt omdat om de premièredag een andere vaarvolgorde praktischer bleek. De app bevatte dat jaar, in tegenstelling tot het programmaboekje, toch nog de juiste vaarvolgorde.

Afdeling apps brengt ieder jaar een update van de app uit met het campagnebeeld van dat jaar. De videofragementen van de premièretocht worden achteraf aan de app toegevoegd en zorgen ervoor dat de app ook leuk is als mobiel aandenken. Heb je de app nog niet gedownload tijdens de parade zelf? Doe het dan alsnog en bekijk de videofragmenten van de deelnemende projecten! De app is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone. 

Download de app

Download nu in de Google Play store!Download nu in de Google Play store!Download nu in de Google Play store!
Terug naar top