Amnesty Petitie-app

Voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International ontwikkelden we de petitie-app. Een iPad app waarmee de medewerkers van Amnesty handtekeningen voor een petitie kunnen verzamelen tijdens evenementen. Handtekeningen kunnen op die manier heel eenvoudig digitaal, via de tablet, worden gezet. Later kan met één klik een export worden gemaakt met alle ondertekeningen. Dat scheelt enorm veel handwerk!

In de app is maar één petitie tegelijk actief, maar deze is wel heel eenvoudig door Amnesty zelf aan te passen via het contentmanagementsysteem. De app kan dus telkens opnieuw voor nieuwe acties worden gebruikt.

Ontwerp

Omdat de app voornamelijk op straat en op festivals wordt gebruikt, is gebruiksgemak erg belangrijk. De app is daarom ruim en overzichtelijk ontworpen. De look and feel sluiten geheel aan bij de bestaande huisstijl van Amnesty International.
01-Afdeling-Apps-Amnesty-petitie-app.png02-Afdeling-Apps-Amnesty-petitie-app.png03-Afdeling-Apps-Amnesty-petitie-app.png04-Afdeling-Apps-Amnesty-petitie-app.png05-Afdeling-Apps-Amnesty-petitie-app.png
1/4

Ontwikkeling

De app begint met een scherm waarop informatie over de petitie te lezen is. Met een swipe-beweging kan geswitcht worden tussen dit scherm en een scherm waarop iemand zijn gegevens in kan vullen en zijn handtekening kan zetten.

Omdat er op festivals niet altijd een stabiele internetverbinding is, moet de app de petitie-informatie en de handtekeningen op de tablet opslaan. Uiteindelijk moeten de verzamelde handtekeningen weer gesynchroniseerd worden met een database. Dat kan zodra er een stabiele internetverbinding is.

De uitdaging in de ontwikkeling van deze app zat voornamelijk in deze synchronisatie. Als dit fout gaat door een slechte verbinding, moet per handtekening goed bepaald worden of het synchroniseren is gelukt. Zo voorkomen we dat handtekeningen straks ontbreken of juist dubbel worden opgeslagen.
Terug naar top