Bedrijfsapps 

Een interne bedrijfsapp wordt enkel binnen je organisatie gebruikt. Het helpt je processen te automatiseren en daarmee tijd te besparen op je backoffice.

Wat voor app wil jij maken? 

Wil je de klanten in je winkel bedienen met een app, je interne processen automatiseren of data voor een onderzoek kunnen verzamelen? 

Automatiseren bedrijfs­processen 

Met een app voor jouw bedrijf kunnen we diverse interne processen automatiseren, door middel van een app op de smartphones en tablets van alle medewerkers. Papieren urenlijsten, order- en werkbonnen zijn daarmee verleden tijd. En door alle bestaande CRM- en ERP-systemen te koppelen aan de applicatie, wordt kostbare tijd bespaard op de backoffice. Een grote efficiëntieslag waardoor de app zichzelf al snel terugverdient. Bovendien krijg je real time inzicht in bijvoorbeeld voorraden en planning. Voor Verschoor Metaal Techniek, een hightech metaalverwerkingsbedrijf, hebben we met de VMT app het gehele productietraject gestroomlijnd; van planning tot transport. Maar je kunt een app ook inzetten als hulpmiddel bij je dienstverlening. Bijvoorbeeld door op de winkelvloer klanten direct van informatie te kunnen voorzien of te helpen bij het doen van een bestelling. 

Data verzamelen 

Ook voor het vergaren van informatie, persoonsgegevens of handtekeningen kan een app goed worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van informatie voor een onderzoek of het deur-aan-deur inventariseren van energiegegevens. Door papieren formulieren te vervangen door een app, heb je de resultaten met één druk op de knop binnen handbereik. Dat bespaart je enorm veel werk; iets wat mensenrechtenorganisatie Amnesty International kan beamen. Voor Amnesty ontwikkelden we de petitie-app, een app waarmee de organisatie op evenementen en festivals handtekeningen verzamelt. Om de app multi-inzetbaar te maken, hebben we 'm zo ingericht dat Amnesty zelf de vragenlijst aan kan passen door middel van het contentmanagementsysteem. De app kan daardoor telkens opnieuw, met andere inhoud, worden hergebruikt.

Onderstaande bedrijven en organisaties werken met een bedrijfsapp ontwikkeld door Afdeling apps:

Kan jouw organisatie wel wat automatisering gebruiken? 

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor een interne bedrijfsapp. Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan de mogelijkheden bespreken.